• -20%
Ulei de Ravintsara, 10ml - Saimara
Ulei de Ravintsara, 10ml - Saimara
Ulei de Ravintsara, 10ml - Saimara
Ulei de Ravintsara, 10ml - Saimara

Ulei de Ravintsara, 10ml - Saimara

SAI030  |   cu TVA   |  Livrare in 1-2 zile
PRP: 39,00 Lei
31,20 Lei 39,00 Lei -20%

Folosit in aromaterapie, uleiul volatil de Ravintsara inlatura starea de agitatie, neliniste si anxietate, fiind de mare ajutor in caz de atac de panica

Uleiul de ravintsara stimuleaza capacitatea intelectuala si creste capacitatea de concentrare, reduce tensiunea nervoasă, energizeaza trupul și mintea. Este un excelent tonic nervos.

 
Beneficii ulei de ravintsara

Uleiul de Ravintsara (Ho Leaf în engleză), obținut din frunzele arborelui Cinnamomum Camphora prin distilare cu aburi, este un ulei esențial prețios pentru sistemul imunitar datorită conținutului ridicat de 1,8 cineol (cunoscut și sub denumirea de eucaliptol).

Din același arbore, prin distilarea scoarței și a lemnului, se obține un alt ulei esențial, cel de Ho Wood. Sunt 2 uleiuri diferite din punct de vedere chimic deoarece diferă chemotipul. Uleiul Ho Wood este bogat în linalool (proprietăți calmante și antimicrobiene), pe când uleiul Ho Leaf (ravintsara) este bogat în 1,8 cineol (eucaliptol).

Folosit în aromaterapie, uleiul volatil de Ravintsara ameliorează afecțiunile datorate stresului, problemele respiratorii, stimulează și sprijină sistemul imunitar, contribuie la sănătatea sistemului osos și muscular.

Sistem nervos - Difuzat în ambient (câteva picături în difuzor), uleiul de ravintsara acționează la nivelul sistemului nervos: înlătură starea de agitație, neliniște și anxietate, fiind de mare ajutor în caz de atac de panică. Susține psihicul în momente de neliniște, alungă oboseală mentală și îmbunătățește performanța cognitivă, combate durerile de cap. Stimulează capacitatea intelectuală și crește capacitatea de concentrare, reduce tensiunea nervoasă, depresia, oboseală mentală, revitalizează starea de spirit, energizeaza trupul și mintea. Este un excelent tonic nervos.

Sistem imunitar – stimulează și sprijină sistemul imunitar. Este de mare ajutor în caz de răceală, tuse sau nas înfundat. Folosit de la primele simptome, uleiul esențial de ho leaf ameliorează simptomele răcelii și gripei.

Sistem respirator – difuzat în ambient, uleiul esențial de ravintsara ameliorează problemele respiratorii: nas înfundat, astm, sinuzită, respirație grea, bronșită și tuse. Are efect expectorant și decongestionant asupra căilor respiratorii. Pentru un plus de eficientă se poate difuza împreună cu alte uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul esențial de lămâie, tămâie, etc.

Pentru a îmbunătăți respirația, se poate efectua un masaj la nivelul pieptului din 3 în 3 ore cu un ulei purtător în care s-au adăugat 3 picături de Piper Negru și Tămâie și 6 picături de Lavandă și Ravintsara (cantitate pentru 30 ml de ulei purtător). Uleiul rămas se poate păstra la frigider într-un recipient de sticlă închis.

Sistem osos și muscular – datorită proprietăților sale analgezice, uleiul de ravintsara ameliorează durerile și inflamațiile musculare, durerile cauzate de artrită.

Piele – Uleiul de ravintsara stimulează circulația limfatică, combate infecțiile fungice (ciuperca piciorului cunoscută ca “piciorul de atlet”). Există persoane care au obținut rezultate bune în caz de herpes.

Proprietăți terapeutice: antioxidant, antiinflamator, antibacterian, antiviral, mucolitic, antispasmodic, stimulant cognitiv.

Uleiuri compatibile: uleiul volatil de Ravintsara se poate folosi în combinație cu uleiurile esențiale de: Busuioc, Grapefruit, Peppermint, Mentă creață (spearmint), Arbore de Ceai (Tea Tree), Cedru, Lămâie, Tămâie, Lavandă, Ghimbir, Piper Negru, Cajeput.

Aromă ulei de ravintsara: aroma uleiului de ravintsara este asemănătoare cu cea a eucaliptului. Aroma sa este revigoranta, medicinală, energizantă.

Ulei esențial 100% natural, fară adaos de parfumuri sintetice. Pur 100%. Nediluat. Cultură organică.

Important! Datorită conținutului mare de1,8 Cineole, uleiul de ravintsara nu este recomandat pentru copii. A nu se confunda Ravintsara cu Ravensara (Ravensara aromatica), care este un ulei total diferit.

Detalii
Denumirea plantei în latină: Cinnamomum camphora
Familia botanică: Lauraceae
Cultură: organică
Țara de origine: Madagascar
Calitate: ulei esențial pur 100% și natural
Kid Friendly: NU
Metoda de extracție: distilare cu abur
Partea plantei din care s-a obținut uleiul: frunze
Componente ale uleiului esențial (alergeni): limonene, linalool, geraniol
Ambalare: în recipient de sticla de 10 ml, de culoare brună, prevăzut cu picurător și capac cu filet.
Utilizare ulei esențial de ravintsara (ho leaf)

Piele – uleiul de ravintsara, ca de altfel orice ulei esențial, NU se aplică direct pe piele. Se folosește doar în combinație cu un ulei purtător (ulei vegetal presat la rece). Pentru folosirea uleiului în siguranță citiți ghid diluare uleiuri esențiale.

Difuzare – Difuzarea este procesul de dispersare a uleiurilor esențiale și se poate face prin diferite metode. Cele mai eficiente sunt:

difuzarea cu ajutorul difuzoarelor cu ultrasunete - aparat pentru aromaterapie care evaporă uleiul esențial folosind doar apă, fără a folosi căldură. Difuzorul cu ultrasunete nu afecteza proprietățile terapeutice ale uleiului și este ideal pentru spații micii și medii.

difuzarea cu ajutorul nebulizatoarelor - descompune uleiul esențial în particule foarte mici care se absorb mult mai rapid. Este cea mai bună metodă pentru a beneficia de proprietățile terapeutice ale uleiurilor esențiale. Nebulizatorul nu are nevoie de apă, doar de ulei esențial, și este ideal pentru spațiile mari.

Ingredient cosmetic – se poate folosi ca ingredient în cosmeticele handmade și pentru realizarea de odorizante de cameră naturale care împrospătează aerul.

Păstrare & Precauții
A se păstra într-un loc răcoros, departe de surse de căldură și lumină.
A nu se lasă la îndemăna copiilor.
A se evita contactul cu ochii.
A se pastra în ambalajul original cu capacul închis ermetic.
A nu se administra intern. Ingestia unui ulei esențial se face numai sub stricta supraveghere a unui medic cu pregătire în aromaterapie.
A nu se aplica pur pe piele. Uleiurile esențiale sunt doar pentru uz extern și niciodată în formă pură (se diluează în uleiuri purtătoare – vezi ghid diluare uleiuri esențiale).
A nu se utiliza de femeile însărcinate, care alăptează și de cei care se află sub supraveghere medicală fără a se consulta un specialist.
A nu se utiliza în caz de alergii sau sensibilități cunoscute.
A se opri imediat utilizarea în caz de reacții adverse.
Difuzarea uleiurilor esențiale se face cu precauție în preajma animalelor de companie.
A nu se devarsa în mediul acvatic.

Informatiile de pe acest site sunt oferite cu titlu informativ si nu pot fi considerate informatii medicale. Proprietatile, recomandarile si modul de utilizare sunt obtinute din surse de referinta, insa nu angajeaza sub nicio forma responsabilitatea noastra. Pentru utilizarea in scop medical, va rugam sa consultati un medic specialist.

Produsele noastre sunt 100% naturale si din acest motiv pot exista diferente de aspect, culoare sau miros de la un lot la altul, fara ca aceste diferente sa influenteze siguranta si calitatea produsului.

bio
on
pur
on
analize
on
Aroma
Camforoasa
Medicinala
Emotional
Claritate
Echilibru
Energie
Purificare
Terapeutice
Antibacterian
Antidepresiv
Antiinflamator
Antioxidant
Antispasmodic
Antiviral
Decongestiv
Expectorant
Mucolitic
Nou

Cu deodorantul Saimara, zilele caniculare, transpiratia abundenta, mirosurile neplacute si petele inestetice de pe haine nu mai sunt o problema.

Deodorantul Saimara te mentine fresh pe tot parcursul zilei, intr-un mod natural. Deodorantul Saimara este un produs certificat BIO de AIAB Italia, pe baza de bicarbonat de sodiu, si NU CONTINE aluminiu, alcool, parabeni.

Gama contine 5 deodorante cu bicarbonat, sub forma de roll-on, fiecare cu propria sa nota de parfum:

Tropical Wood - parfum oriental lemnos; Wild Sense - parfum exotic cu note fructate; Gentle Rain - parfum floreal, delicat; Sun Dance - parfum fresh de citrice; Sweet Dream - parfum dulce, delicat

Recenzii

Niciun comentariu despre acest produs. Daca l-ai folosit, intra in contul tau si scrie un review.

Scrie un review.

Ulei de Ravintsara, 10ml - Saimara

Folosit in aromaterapie, uleiul volatil de Ravintsara inlatura starea de agitatie, neliniste si anxietate, fiind de mare ajutor in caz de atac de panica

Uleiul de ravintsara stimuleaza capacitatea intelectuala si creste capacitatea de concentrare, reduce tensiunea nervoasă, energizeaza trupul și mintea. Este un excelent tonic nervos.

Scrie un review.

S-ar putea sa-ti placa

Produs adaugat in wishlist