Fiecare părinte știe că trecerea de la vacanță la activitatea școlară nu este tocmai ușoară. Deseori, copiii au nevoie de o perioadă în care să se adapteze noii situații, pentru a face față provocărilor școlare. De aceea, pe lângă achiziționarea rechizitelor școlare și a hainelor frumoase, părinții au responsabilitatea de a se îngriji și de echilibrul emoțional al copiilor. Totodată, reîntoarcerea pe băncile școlii vine la pachet cu virozele sezoniere, probleme respiratorii sau chiar iritații ale pielii.

Ne dorim să fim de real ajutor părinților și să-i ajutăm să prevină orice problemă ar putea perturba buna desfășurare a activității școlare. Dacă te afli în această situație și îți dorești o soluție salvatoare, află că există uleiuri esențiale Back To School.

Ce presupun acestea?

Ei bine, aceste uleiuri contribuie la stimularea stării de bine a copiilor și le oferă mai multă rezistență la presiunile școlare. Reușesc asta prin puterile aromaterapeutice pe care le încapsulează, de la combaterea energiilor negative și de a ține la distanță virușii, microbii și alți factori externi.

Rolul uleiurilor esențiale Back To School

Dacă ne-ai urmărit activitatea de până acum, știi deja că există anumite uleiuri esențiale cu proprietăți specifice. În ceea ce privește uleiurile esențiale Back To School, acestea sunt eficiente pentru imunitate și concentrare. Acestea au, de asemenea, efecte antivirale, antibacteriene și antifungice.

Revenirea la școală nu este tocmai ușoară, iar copiii pot suferi de lipsa concentrării, a atenției sau chiar a memoriei. Prin intermediul acestor uleiuri esențiale Back To School sprijinim memoria, gândirea rapidă și mintea limpede. În cazul copiilor, emoțiile negative sunt greu de gestionat și de cele mai multe ori pot avea repercusiuni asupra stării de sănătate a acestora. Aromaterapia înlătură anxietatea, stresul, agitația sau neliniștea, astfel încât mersul la scoală să se desfășoare în condiții optime.

Totodată, aromele plăcute generate prin difuzarea acestor produse contribuie la instalarea optimismului, veseliei, pozitivității și a bunei dispoziții. Uleiurile esențiale Back to School își propun să susțină în motivația și să încurajeze exprimarea, comunicarea și curiozitatea copilului.

Principalele uleiuri esențiale Back to School

  1. Ulei esențial de bergamotă

Dacă îți dorești un ulei versatil, cu o aromă proaspătă, uleiul esențial de bergamotă este ceea ce ai nevoie. Acesta are proprietăți liniștitoare, relaxante, dar totodată tonice pentru psihicul copilului și nu numai. Uleiul esențial de bergamotă se recomandă în mod special copiilor care se confruntă cu stări de furie sau frustrare, căci aduce bună dispoziție și optimism. Totodată, acest ulei este extrem de puternic și în ceea ce privește reducerea înmulțirii virușilor. Mai mult decât atât, reduce stresul și anxietatea.

  1. Ulei esențial de eucalipt citriodora

În cazul prevenirii problemelor respiratorii, uleiul esențial de eucalipt s-a dovedit extrem de eficient. Acesta are proprietăți antireumatice, antiseptice, hipoglicemiante, stimulatoare, vermifuge, bactericide și cicatrizante. Totodată, acesta îndepărtează țânțarii și previne afecțiunile contagioase și pulmonare.

  1. Ulei esențial Ho Wood

Obținut prin distilarea cu aburi din scoarța și lemnul arborelui chinezesc Ho, uleiul esențial Ho Wood este bogat în linalol și are proprietăți liniștitoare, antistres, antiinflamatoare, antimicrobiene și antivirale. El poate fi utilizat cu succes și pentru tratarea primelor semne de răceală, dar și pentru ameliorarea unor infecții minore.

Copiii sunt deseori agitați sau distrași de anumiți factori externi, iar acest ulei calmează sistemul nervos și îi liniștește. Spre deosebire de alte uleiuri esențiale (cum este cel de lavandă), acesta nu creează somnolență.

  1. Ulei esențial de cimbru

Cauți un ulei fortifiant și tonic asupra organismului și a spiritului? Uleiul esențial de cimbru întărește voința. Datorită efectelor sale antibacteriene, antifungice și antivirale, uleiul esențial de cimbru sprijină sistemul imunitar. De asemenea, uleiul esențial de cimbru tratează tusea și ține sub control problemele respiratorii cauzate de răceli sau viroze.

  1. Ulei esențial de Chiparos

Difuzat, inhalat sau aplicat pe piele, uleiul de chiparos este benefic în caz de tuse smasmodică, infecții respiratorii și astm. Pentru a preveni infecțiile respiratorii se poate folosi în combinație cu uleiul de cimbru ct. linalool, iar pentru ameliorarea tusei spasmodice împreună cu uleiurile esențiale de tămâie, salvie, lămâie sau bergamota. În cazul copiilor care sufera de astm se recomandă, la început, utilizarea într-o mică cantitate pentru a se observa reacțiile.

  1. Alte uleiuri esențiale Back To School:

fructifică perseverența și încrederea în propria persoană, ajută la buna funcționare a aparatului respirator.

îmbunătățește memoria și puterea de concentrare, instaurează o stare de armonie si crește capacitatea de adaptare.

revigorează și energizează copiii atunci când se simt obosiți sau somnoroși.

sustine sistemul imunitar și previne infecțiile virale și bacteriene, fiind un aliat de nădejde pentru sezonul rece.

Uleiurile esențiale Back to School trebuie folosite cu prudență, acordând o mare atenție reacțiilor pe care copilul le poate avea. În cazul copiilor de vârstă școlară, inhalarea este una din opțiunile de utilizare (se poate folosi un inhalator personal sau un difuzor pentru aromaterapie).

O altă opțiune de utilizare a uleiurilor esențiale la copii este aplicarea topică. Uleiurile nu se aplică direct piele, ci trebuie întotdeauna diluate într-o ulei purtător vegetal de calitate.

Dacă ți-am stârnit interesul și ai întrebări cu privire la uleiurile esențiale Back to School, îți stăm la dispoziție. Contactează-ne cu încredere și oferă-i copilului tău o reîntoarcere la școală lină și armonioasă.

Daniela

Fa parte din comunitatea noastra!

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

Produs adaugat in wishlist