Afară e cald și e bine. Toată lumea așteaptă cu mare nerăbdare să-și petreacă timpul pe terasă, la plajă sau într-o drumeție în natură. Pentru tine însă, a început și sezonul insectelor, iar asta înseamnă o grijă în plus. Te-ai săturat de punctele roșii, zonele iritate și senzația de anxietate pe care ți-o creează aceste ființe. Ești ca un magnet al zburătoarelor pișcătoare, oriunde ai fi. Tu nu ai nimic cu ele, dar ai prefera să le ții departe. Ce e de făcut pentru asta?

Saimara îți propune o incursiune în universul senzorial al celor mai aprige remedii naturale împotriva insectelor: uleiurile esențiale. Așa cum ți-am povestit și în alte articole pe această temă, aceste produse naturale au deosebite efecte terapeutice care contribuie la îmbunătățirea stării generale. Sunt simplu de folosit și accesibile tuturor. Documentează-te atent înainte să le folosești și ele te vor proteja de „invitații” nepoftiți. Vei vedea că multe dintre aceste uleiuri îți vor fi utile în multe feluri.

Așază-te confortabil și hai să vezi povestea lor. Ești gata?

Eficiența uleiurilor esențiale împotriva insectelor – mit sau adevăr?

Comercializarea uleiurilor esențiale în zilele noastre vine cu multă presiune. Probabil ai simțit și tu că reclamele despre vindecarea prin plante sunt agresive și neprofesioniste, nu? Ei bine, noi te încurajăm să te documentezi cu atenție înainte de a alege un astfel de produs. Mai mult, dacă e vreo afecțiune pentru care cauți remedii naturiste, e bine să consulți mai întâi un medic specialist care să te ghideze în proces.

În cazul uleiurilor esențiale repelente, miturile sunt testate de specialiștii în domeniul insectelor dăunătoare. Aceștia au efectuat cercetări bazate pe compușii chimici din uleiuri și au descoperit că unele plante sunt respingătoare pentru insecte. Rezultatele lor, împreună cu înțelepciunea veche a strămoșilor, ne fac să credem că există într-adevăr beneficii reale aduse de folosirea uleiurilor esențiale.

Te provocăm să le încerci și tu, cu deschidere și curiozitate!

7 zile pe săptămână și 7 uleiuri esențiale distincte

Pentru a diversifica experiența de cunoaștere a uleiurilor esențiale împotriva insectelor, vrem să trăiești în fiecare zi o experiență olfactivă nouă. Oferă-ți timp să le testezi pentru a descoperi care e cel care ți se potrivește cel mai bine.

  1. Uleiul esențial de mentă

Iată unul dintre cele mai cunoscute remedii împotriva unei game foarte largi de insecte: uleiul esențial de mentă. Acesta se obține din Mentha piperita, cunoscută și sub numele de izmă bună sau mentă. Sigur i-ai simțit mirosul când ai fost în grădina bunicilor sau într-un câmp cu flori sălbatice. Ei bine, această plantă care aduce prospețime și ne revigorează nu este deloc pe placul insectelor. Inamicii tăi cei mai înspăimântători, păianjenii și gândacii de bucătărie, vor păstra imediat distanța față de locurile parfumate cu mentă! În plus, uleiul esențial de mentă are efect repelent și împotriva furnicilor, afidelor și a moliilor.

Ce trebuie să faci? Combină câteva picături de ulei cu apă și folosește spray-ul pentru zonele prin care au acces – geamuri, zona tocurilor ușii, colțurile pereților. Pentru gândacii de bucătărie, vei obține eficiență maximă printr-un mix de oțet, ulei esențial de eucalipt, mentă, spirt și tea tree.

Dacă dorești să-l folosești pentru copii, îți recomandăm să folosești uleiul esențial de mentă creață (Spearmint) Mentha spicata. Acesta are o concentrație mai mică de mentol și e mai sigur pentru protecția celor mici.

Cine s-ar fi gândit că dintr-o plantă atât de comună în România se poate face un ulei esențial repelent atât de eficient?

  1. Uleiul esențial de lavandă

Dacă îți dorești o ședință foto în natură, dar ai vrea să ai un scut de protecție împotriva insectelor, o plantație de lavandă e locul ideal. Iar dacă vrei să aduci lanul dulce mirositor la tine acasă, comandă-ți propriul ulei esențial de lavandă.

Sunt multe avantaje ale acestui ingredient minune. Vom aminti doar câteva dintre ele:

  • Ține muștele la distanță de casă: Amestecă în apă câteva picături de ulei esențial de lavandă, portocale, patchouli și mentă. Pulverizează în toată casa și zburătoarele bâzâitoare vor ezita să vină în vizită (pentru dispersarea uleiurilor în apă folosește Solubol, solubilizant pentru uleiuri esențiale);

  • Protejează pielea de insecte: Ia-ți de o grijă înainte să mergi la picnic cu cei dragi și aplică în zona încheieturii mâinilor și a gleznelor câteva picături de ulei esențial de lavandă (combinate cu un ulei purtător, desigur). Pentru 1-2 ore căpușele, furnicile sau păianjenii vor sta departe de tine;

  • Ajută la calmarea pielii: În cazul în care țânțarii sau alte insecte îți lasă amintire vreo înțepătură, folosește uleiul menționat mai sus. Are efect analgezic și antiseptic rapid, iar senzația de mâncărime se va potoli imediat;

  • Creează o atmosferă plăcută: Parfumul său deosebit va fi pe placul tuturor celor din familie, așa că îl poți folosi ca odorizant în dormitor sau în baie. Va păstra senzația de curățenie și de conectare cu natura.

Extra info: În cazul în care te pregătești să mergi într-o călătorie, prepară-ți un mix cu 20 picături de ulei esențial de lavandă, vodkă, tea tree și eucalipt (poți înlocui vodka cu apă și solubol). Folosește un spray micuț pentru a stropi patul sau colțurile camerei de hotel în care vei sta pentru a te asigura că nu vei avea „musafiri” nepoftiți.

  1. Uleiul esențial de scorțișoară

La ce te duce cu gândul mirosul de scorțișoară? Deși are un miros familiar, scorțișoara e mai mult decât un condiment. Se pare că uleiul esențial de scorțișoară este repelentul ideal pentru viespi.

Recomandăm să îl amesteci în apă cu foarte puțin detergent de vase, ulei esențial de mentă și geranium. Aplică mixul obținut sub tencuieli, în garaj, pod, magazie sau subsolul casei. Viespile vor fugi de mirosul acestui amestec.

Conform unui studiu realizat de Maryland Pesticide Network, uleiul de scorțișoară are ca efect și distrugerea larvelor de țânțari. Iar asta e o veste bună pentru toată lumea – mai puțin pentru bâzâitori!

  1. Uleiul de eucalipt citriodora

Știai că uleiul de citriodora este recunoscut încă din anul 1940 pentru proprietățile sale naturale repelente?

Aceast ulei este un alt remediu împotriva țânțarilor. Oferă protecție minimă împotrivă căpușelor, împiedicând ca acestea să se atașeze de piele, să înțepe suprafața acesteia și să se hrănească cu sânge. În plus, uleiul esențial de eucalipt citriodora este eficient și împotriva musculițelor.

  1. Uleiul esențial de citronella

Știai că uleiul de citriodora este recunoscut încă din anul 1940 pentru proprietățile sale naturale repelente?

Aceast ulei este un alt remediu împotriva țânțarilor. Oferă protecție minimă împotrivă căpușelor, împiedicând ca acestea să se atașeze de piele, să înțepe suprafața acesteia și să se hrănească cu sânge. În plus, uleiul esențial de eucalipt citriodora este eficient și împotriva musculițelor.

  1. Uleiul esențial de tea tree

Tea tree e un ulei esențial care a călătorit prin mai multe continente. Provine din Australia și va fi salvarea ta dacă vrei să scapi de acarieni sau de păduchi. Mai mult, are proprietăți antimicrobiene și antifungice, așa că îl poți adăuga în detergentul de vase, deodorantul natural, odorizantul de cameră sau în soluțiile pentru eliminarea mucegaiului.

E ceva grozav de avut la îndemână, nu-i așa?

  1. Ulei de cuișoare

Probabil cu cea mai puternică personalitate olfactivă dintre toate, uleiul esențial de cuișoare încununează cele 7 zile cu o caracteristică de ținut minte: are efect repelent împotriva țânțarilor până la 4 ore! Se pare că prezența sa nu e chiar pe gustul atacatorilor, așa că poți să-l folosești cu încredere în difuzor, alături de uleiul esențial de busuioc sau cimbru.

Dacă vrei să faci o plimbare în pădure, poți adăuga câteva picături pe o brățară din bumbac pe care să o aplici ulterior pe mână.

Bucuria e întreagă când e împărtășită

Acum ești pregătită pentru sezonul cald și confruntarea cu insectele care obișnuiau să-ți aducă neplăceri. Dacă articolul ți-a fost de folos, dă-l mai departe și celor dragi ție. Pregătește kitul cu uleiuri esențiale repelente și bucură-te de vară din plin!

Daniela

Ulei de Menta Peppermint, 10ml - Saimara Ulei de Menta Peppermint, 10ml - Saimara 2
  • -20%
Stoc epuizat
Uleiuri Esentiale

Ulei de Menta Peppermint, 10ml - Saimara

Fa parte din comunitatea noastra!

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

Produs adaugat in wishlist