În culturile și religiile vechi există informații despre conceptul de iluminare pe care căutătorii spirituali vor să îl înțeleagă. În această lume mistică, chakrele își găsesc un loc esențial, menit să inspire spre meditație și aliniere personală. Acest lucru este posibil prin diferite mijloace de cunoaștere și autocunoaștere, dar și prin ingrediente care ne pot face procesul mai ușor. Uleiurile esențiale sunt suportul cel mai accesibil pentru a ne conecta la natura interioară și exterioară. Dincolo de mirosurile plăcute pe care le emană, uleiurile esențiale vin în ajutorul nostru cu un mare avantaj: ne ajută să amplificăm potențialul chakrelor la nivel individual.

Lumea chakrelor este una a simbolurilor și a semnificațiilor. Coordonate la nivel de trup și suflet prin căutarea echilibrului, acestea sunt aliniate cu intențiile noastre de zi cu zi.

Ce sunt chakrele

Conceptul de chakra provine din limba sanscrită și înseamnă „roată”. Originea chakrelor datează cu 1000 de î. Hr și se leagă de hinduism și de practica chineză qi. Informațiile care există pe această temă arată că există 7 chakre primare și 21 de chakre secundare, considerate a fi centre de energie.

Fiecare dintre acestea este simbolizată printr-o roată de culoare diferită care se învârte în direcția acelor de ceasornic. De asemenea, ele au un respondent într-o parte specifică a corpului. Se consideră că chakrele se ocupă de absorbirea și filtrarea energiei prin acțiunile pe care le întreprindem. În funcție de modul în care se învârt aceste roți, atât dimensiunea spirituală și cea emoțională, precum și partea corespondentă a corpului sunt afectate.

  1. Chakra rădăcinii

Este localizată la baza șirei spinării și indică nevoile noastre de bază pentru supraviețuire, securitate și vitalitate. Atunci când această chakră este dezechilibrată, starea generală este de confuzie, nesiguranță și creează imposibilitatea de a merge mai departe. Deblocarea chakrei este esențială pentru obținerea echilibrului. Uleiurile esențiale care ajută la echilibrarea acestei chakre sunt cele de cedru, santal, chiparos. Aceste uleiuri conferă un sentiment de înrădăcinare, siguranță, apartenență, stabilitate, mulțumire. Dacă frica, depresia, stresul și anxietatea sunt parte din viața de zi cu zi, uleiurile de tămâie, salvie sclarea, geraniumpatchouli și ylang ylang pot fi de mare ajutor.

  1. Chakra sacră

Aceasta influențează creativitatea personală pe care o manifești pe toate planurile vieții. Aflată mai jos de buric, această chakră corespunde dorinței și exprimării sexuale. Semnele după care te poți orienta pentru a vedea dacă aceasta este dezechilibrată sunt problemele și disfuncțiile sexuale, frica de intimitate emoțională și sexuală, infidelitatea sau nevoia acută de sex. Uleiurile esențiale de salvie, portocale, patchouli, santal, bergamotă și ylang ylang contribuie la activarea și reglarea energiei acestei chakre.

  1. Chakra plexului solar

Aceasta are o mare influență asupra sentimentului de încredere în forțele proprii și de identitate personală. Nevoia care apare în această instanță de energie este de a regla lipsa încrederii de sine și de a înlocui aroganța, egoismul cu încredere, vitalitate, fericire, bucurie. Uleiurile esențiale recomandate pentru reglarea energiei acestei chakre localizată mai sus de zona buricului sunt cele de ghimbir, lemongrass, piper negru.

  1. Chakra inimii

Reflectă abilitatea de a oferi și de a primi iubire. De asemenea, ne arată modul în care facem față tristeții cauzate de evenimente dramatice din viața noastră, precum abandonul, despărțirea de o persoană iubită, moartea. Dacă ești într-o astfel de situație sau cunoști pe cineva care trece prin asta, uleiurile esențiale de lavandă, mandarină, geranium, portocale, santal și trandafir sunt foarte binevenite. Adaugă câteva picături, la alegere, într-un difuzor. Poți să folosești și un mix, dar îți recomandăm să nu adaugi mai mult de două tipuri de ulei esențial.

  1. Chakra celui de-al treilea ochi

Are ca focus atenția și concentrarea. Poți ști că întâmpini dificultăți în echilibrarea acestei chakre dacă te confrunți adesea cu sentimentul de frustrare și dificultatea de a lua decizii. Oferă-ți niște timp de relaxare și reflexie în care să faci o baie lungă cu uleiuri esențiale de salvie, patchouli sau rozmarin.

  1. Chakra coroanei

Aceasta se referă la zona minții care controlează înțelepciunea, bunul simț, inteligența, capacitatea de memorare, visele, spiritualitatea și intuiția. Dacă ai intenția de a te echilibra în aceste componente ale vieții, își recomandăm să folosești uleiurile esențiale de tămâie, lavandă sau santal.

  1. Chakra coroanei

Aceasta se referă la zona minții care controlează înțelepciunea, bunul simț, inteligența, capacitatea de memorare, visele, spiritualitatea și intuiția. Dacă ai intenția de a te echilibra în aceste componente ale vieții, își recomandăm să folosești uleiurile esențiale de tămâie, lavandă sau santal.

Uleiurile esențiale, o experiență personală

Fie că alegi să ții cont de manifestarea chakrelor sau îți găsești o altă formă de autodescoperire, căutarea echilibrului în viața cotidiană va aduce inspirație și bunăstare ție și celor din jurul tău. Uleiurile esențiale pot fi ingredientele care te vor călăuzi să-ți îndeplinești intențiile pe care ți le propui în această direcție.

Diversitatea lumii în care trăim ne invită să fim deschiși spre a găsi soluții noi pentru problemele cu care ne confruntăm. De aceea, la Saimara găsești o varietate de uleiuri esențiale din care să îți poți alege în mod personalizat experiența olfactivă pe care dorești să o experimentezi. Aici găsești un articol despre cum funcționează uleiurile esențiale și despre cum le poți folosi. Îți amintim că uleiurile noastre sunt bio, însoțite de analize GC/MS care atestă puritate 100%.

Te invităm să trăiești conștient potențialul energiei tale și să pășești alături de noi pe tărâmul aromaterapiei!

Daniela

Fa parte din comunitatea noastra!

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

Produs adaugat in wishlist