intrebari freqvente
intrebari freqvente
  • Întrebări frecvente produse
  • Întrebări frecvente utilizare
  • Întrebări frecvente Comenzi / Livrare

Întrebări frecvente produse

Întrebări frecvente generale despre uleiuri esențiale

Ce este un ulei esențial?
Uleiul esențial este un ulei volatil aromatic care se obține, în general, prin distilare cu aburi sau presare la rece. Se poate obține din diferite părți ale plantelor: semințe, frunze, flori, fructe, rădăcini, trunchi, rășini. Uleiurile esențiale se poate folosi pentru parfumarea ambientului și pentru proprietățile lor terapeutice. Pentru aromaterapie, se recomandă să se folosească doar uleiuri esențiale pure.
Uleiurile esențiale Saimara sunt 100% pure?
Da. Uleiurile Saimara sunt 100% pure, fară aditivi sau ingrediente chimice. Sunt esența pură a plantelor, iar efectele lor terapeutice asupra stării de bine a organismului sunt nenumărate.

Nu se folosesc pesticide, erbicide sau substanțe chimice nocive în niciun stadiu al procesului de creștere al plantelor sau distilare. Distileria cu care colaborăm folosește doar plante cultivate în mod organic sau plante care sunt culese din mediul lor natural, sălbatic.

Toate uleiurile esențiale Saimara sunt însoțite de rapoarte GC/MS (spectrometria de masă/ cromatografie pe gaz) care atesta puritate 100%. Aceste rapoarte pot fi vizualizate pe site-ul nostru, pe pagina fiecărui ulei esențial.

100% pure. Nediluate. Naturale, fără adaos de parfumuri sintetice.
Ce înseamnă că un ulei esențial este fotosensibilizant sau fototoxic?
Uleiul fotosensibilizant este acel ulei care, dacă este aplicat înainte de expunerea la soare, duce în timp la o sensibilizare a pielii și crește riscul unor reacții fototoxice: arsuri, bășici, roșeață, iritare, eriteme, modificări de pigmentație, etc.

Furanocumarinele, substanțe prezente în mod natural în unele citrice, sunt responsabile de fototoxicitatea acestor uleiuri esențiale. Nu toate citricele conțin furanocumarină, iar cantitatea diferă în funcție de partea plantei (frunze, flori, fructe) care a fost folosită pentru obținerea uleiului esențial și de metoda de obținere (presare la rece sau distilare).

Fotosensibilizarea se poate evita prin neaplicarea uleiurilor fototoxice pe piele înainte de expunerea la lumină UV sau prin acoperirea cu haine a zonelor.

Uleiuri fototoxice comune, obținute prin presare la rece: bergamotă, lime, portocală amară, lămâie, grapefruit. Uleiurile esențiale de lime și de lămâie obținute prin distilare nu sunt fototoxice.

Nu toate uleiurile esențiale din citrice, obținute prin presare, sunt fotosensibilizante. De exemplu, uleiurile de portocale dulci și cel de mandarină nu sunt fototoxice.
Când expiră uleiurile esențiale?
Uleiurile au o valabilitate de 2-3 ani daca sunt păstrate corespunzător (în sticluțele originale, cu capacul bine închis, în spații uscate, răcoroase, departe de lumina directă a soarelui). Uleiurile de citrice și tea tree (arbore de ceai) sunt sensibile la oxidare și se pot deteriora ușor (valabilitate 1-2 ani daca sunt păstrate corespunzător).

În cazul în care uleiul esențial și-a schimbat mirosul, devine tulbure sau are o textura mai vâscoasă, cu sigurata este oxidat și trebuie să se evite folosirea lui (aplicarea pe piele a unui ulei oxidat poate provoca iritații severe).

Toate uleiurile esențiale Saimara au data când expira inscripționată pe eticheta produsului.

Întrebări frecvente utilizare

Întrebări frecvente Comenzi / Livrare

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: