• -15%
Ulei de Lavandin, 10ml - Saimara
Ulei de Lavandin, 10ml - Saimara
Ulei de Lavandin, 10ml - Saimara
Ulei de Lavandin, 10ml - Saimara

Ulei de Lavandin, 10ml - Saimara

SAI036  |   cu TVA   |  Livrare in 1-2 zile
PRP: 29,00 Lei
24,65 Lei 29,00 Lei -15%

Folosit in aromaterepie, uleiul esential de lavandin combate depresia, stresul fizic si emoțional,. In plus, susține sistemul respirator al copiilor și adultilor, calmează, reconfortează și stimulează.

Ulei de lavandin 100% pur, obtinut din plante bio, ideal si pentru copii.

 

Lavandinul sau Lavandula x intermedia este un hidrid între Lavandula Angustifolia și Lavandula Latifolia.

În oferta noastră de uleiuri esențiale găsiți 3 varietăți de lavandă:

Lavandin – are multe din proprietățile terapeutice ale lavandei, dar aroma sa este dulce, ușor mentolată. Este un aliat de nădejde pentru sistemul respirator al copiilor și adulților în sezonul rece, Este un ulei care alină, calmează și reconfortează, dar care și stimulează în același timp.

Ulei de Lavandă – are o aromă dulce, ierboasă care calmează, reconfortează, reduce tensiunea nervoasă, frica și anxietatea. Este cea mai bună alegere când vrei să te relaxezi. Se poate folosi în preparatele cosmetice pentru piele deoarece reduce aspectul cicatricilor, al ridurilor și ajută la calmarea arsurilor solare.

Ulei de Lavandă fina (veritabilă / adevărată) – are o aromă mai puternică și mai complexă. Acest aspect se datoareaza faptului că pentru obținerea uleiului esențial se folosește lavanda angustifolia care crește la o altitudine mai mare și pentru o perioadă mai scurtă de timp. Proprietățile terapeutice sunt cele ale lavandei standard, aroma este diferită, fiind mai intensă.

Diferențe între lavandin și lavandă:

  • lavandinul se înmulțește prin butășire (nu crește în natură), pe când lavanda adevărată se poate înmulți atât prin semințe cât și prin butășire (crește în natură sau poate fi cultivată)
  • frunzele și florile sunt diferite la cele 2 varietăți: lavandinul are o tija mai lungă, spic mai gros iar culoarea florilor este violet; lavanda adevărată are o tija mai mică și florile de culoare “lavandă”
  • altitudinea la care cresc
Beneficii ulei de Lavandin

Aromaterapie cu lavandin - Folosit în aromaterapie, uleiul esențial de lavandin acționează asupra sistemului respirator (susține sistemul respirator al copiilor și adulților în sezonul rece), cât și asupra sistemului nervos, ajutând la combaterea stresului și anxietății.

Lavandin pentru masaj - uleiul esențial de lavandin se poate folosi pentru maximizarea efectelor masajului. Câteva picături în uleiul de masaj induc o stare de relaxare, ajută la detensionarea musculară, îmbunătățesc circulația sângelui, reduc aspectul cicatricilor și vergeturilor și înlătură senzația de oboseală. Uleiul de lavandin amplifică efectul terapeutic al masajului.

Lavandin pentru cosmetice handmade – uleiul de lavandin se poate folosi ca ingredient cosmetic pentru crearea de produse cosmetice bio și naturale handmade.

Lavandin pentru casă - uleiul de lavandin face minuni pentru starea de spirit, dar și pentru aerul din locuință. Este o alternativă sănătoasă și 100% naturală la lumânările parfumate și odorizantele de cameră chimice din comerț.

Uleiuri compatibile: uleiul de lavandin (lavandina) se poate folosi în combinație cu uleiurile esențiale de: Bergamotă, Cedru, Cuișoare, Salvie, Geraniu, Imortele, Lămâie, Neroli, Patchouli, Absolut de Trandafir, Rozmarin, Sandal și Vetiver.

Aroma ulei de lavandin: similară cu cea a lavandei, cu note dulci, ușor mentolate.

Ulei esențial 100% natural, fără adaos de parfumuri sintetice. Pur 100%. Nediluat. Cultură organică. Kid Friendly.

Detalii
Denumirea plantei în latină: Lavandula x intermedia
Familia botanică: Lamiaceae
Cultură: organică
Țara de origine: Franța
Calitate: ulei esențial pur 100% și natural, fără adaos de parfumuri sintetice
Kid Friendly: Da
Metoda de extracție: distilare cu abur
Partea plantei din care s-a obținut uleiul: flori
Componente ale uleiului esențial (alergeni): Linalool, Limonene, Geraniol, Coumarin
Ambalare: în recipient de sticlă de 10 ml, de culoare brună, prevăzut cu picurător și capac cu filet.
Utilizare ulei esențial de lavandin

Piele – uleiul de lavandin, ca de altfel orice ulei esențial, NU se aplica direct pe piele. Se folosește doar în combinație cu un ulei purtător (ulei vegetal presat la rece). Pentru folosirea uleiului în siguranță citiți ghid diluare uleiuri esentiale.

Difuzare – Difuzarea este procesul de dispersare a uleiurilor esențiale și se poate face prin diferite metode.

Cele mai eficiente sunt:

difuzarea cu ajutorul difuzoarelor cu ultrasunete - aparat pentru aromaterapie care evaporă uleiul esențial folosind doar apă, fără a folosi căldură. Difuzorul cu ultrasunete nu afecteză proprietățile terapeutice ale uleiului și este ideal pentru spații micii și medii.

difuzarea cu ajutorul nebulizatoarelor - descompune uleiul esențial în particule foarte mici care se absorb mult mai rapid. Este cea mai buna metodă pentru a beneficia de proprietățile terapeutice ale uleiurilor esențiale. Nebulizatorul nu are nevoie de apă, doar de ulei esențial, și este ideal pentru spațiile mari.

Ingredient pentru cosmetice handmade – se poate folosi ca ingredient și în cosmeticele handmade: parfumuri, deodorante, uleiuri de masaj, produse pentru îngrijirea tenului și corpului, pentru parfumarea săpunurilor naturale, și pentru parfumarea încăperilor prin realizarea de odorizante de cameră naturale care împrospătează aerul și încântă simțurile.

Păstrare & Precauții
A se păstra într-un loc răcoros, departe de surse de căldură și lumină.
A nu se lăsa la îndemăna copiilor.
A se evita contactul cu ochii.
A se păstra în ambalajul original cu capacul închis ermetic.
A nu se administra intern. Ingestia unui ulei esențial se face numai sub stricta supraveghere a unui medic cu pregătire în aromaterapie.
A nu se aplica pur pe piele. Uleiurile esențiale sunt doar pentru uz extern și niciodată în formă pură (se diluează în uleiuri purtătoare – vezi ghid diluare uleiuri esentiale).
A nu se utiliza de femeile însărcinate, care alăptează și de cei care se află sub supraveghere medicală fără a se consulta un specialist.
A nu se utiliza în caz de alergii sau sensibilități cunoscute.
A se opri imediat utilizarea în caz de reacții adverse.
Difuzarea uleiurilor esențiale se face cu precauție în preajma animalelor de companie.
A nu se devarsa în mediul acvatic.

Informațiile de pe acest site sunt oferite cu titlu informativ și nu pot fi considerate informații medicale. Proprietățile, recomandările și modul de utilizare sunt obținute din surse de referință, însă nu angajează sub nicio formă responsabilitatea noastră. Pentru utilizarea în scop medical, vă rugam să consultați un medic specialist.

Produsele noastre sunt 100% naturale și din acest motiv pot există diferențe de aspect, culoare sau miros de la un lot la altul, fară ca aceste diferențe să influențeze siguranță și calitatea produsului.

bio
on
pur
on
kid
on
analize
on
Aroma
Florala
Emotional
Stres/Anxietate
Terapeutice
Antidepresiv
Anxiolitic
Nou

Cu deodorantul Saimara, zilele caniculare, transpiratia abundenta, mirosurile neplacute si petele inestetice de pe haine nu mai sunt o problema.

Deodorantul Saimara te mentine fresh pe tot parcursul zilei, intr-un mod natural. Deodorantul Saimara este un produs certificat BIO de AIAB Italia, pe baza de bicarbonat de sodiu, si NU CONTINE aluminiu, alcool, parabeni.

Gama contine 5 deodorante cu bicarbonat, sub forma de roll-on, fiecare cu propria sa nota de parfum:

Tropical Wood - parfum oriental lemnos; Wild Sense - parfum exotic cu note fructate; Gentle Rain - parfum floreal, delicat; Sun Dance - parfum fresh de citrice; Sweet Dream - parfum dulce, delicat

Recenzii

Niciun comentariu despre acest produs. Daca l-ai folosit, intra in contul tau si scrie un review.

Scrie un review.

Ulei de Lavandin, 10ml - Saimara

Folosit in aromaterepie, uleiul esential de lavandin combate depresia, stresul fizic si emoțional,. In plus, susține sistemul respirator al copiilor și adultilor, calmează, reconfortează și stimulează.

Ulei de lavandin 100% pur, obtinut din plante bio, ideal si pentru copii.

Scrie un review.

S-ar putea sa-ti placa

Produs adaugat in wishlist