Ai vrea tinerețe fără bătrânețe atunci când vine vorba de tenul tău? Nu mai este un secret faptul că tenul nostru este influențat zilnic de mediul înconjurător, de la expunerea la soare, la vânt, temperatură, fum de țigară, praf și poluare. Toți acești factori, cumulați în timp, își pun amprenta asupra fermității, culorii și sănătății pielii noastre. De aceea, noi înțelegem dorința de a folosi ingredientele cele mai potrivite pentru îngrijirea tenului matur.

La Saimara, știm că secretul tinereții fără bătrânețe stă în reîntoarcerea la natură ori de câte ori nevoia ne îndeamnă – și pe bună dreptate! Astăzi îți vom face cunoștință cu un aliat de nădejde al tenului matur. Câteva picături de ulei de goji masate blând în piele îți vor oferi un cocktail de antioxidanți esențiali pentru sănătatea și aspectul tânăr al pielii.

De la super-fruct la ulei de goji. Proprietăți și beneficii

„Esențele tari se țin în sticluțe mici”, cam așa am putea defini fructele de goji. Nu mai mari decât vârful degetului mic de la mână, acestea sunt folosite de peste 2000 de ani în scop medicinal și ca supliment alimentar. Fructele de goji aduc un aport semnificativ de substanțe nutritive și sunt recomandate pentru întărirea imunității, scăderea colesterolului, echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, și ca antiinflamator. Acestea se obțin din Lycium barbarum, plantă care crește în Tibet.

Aceste fructe mici, roșii au cantități importante de antioxidanți ce le fac un aliat de nădejde în lupta cu radicalii liberi și semnele de îmbătrânire ale pielii. Fie că vorbim de extract sau de ulei de goji, ambele variante pot fi utilizate pentru ten, gât, mâini, păr și nu numai. Te poți bucura de beneficiile acestor superfructe în creme, tratamente, balsamuri de buze, măști de față, păr și seruri create pentru nevoi și cerințe specifice.

Când vorbim de ulei de goji, patru beneficii sunt demne de menționat aici:

  1. Luminează și uniformizează culoarea tenului

Uleiul de goji reduce stresul oxidativ, responsabil de îmbătrânirea pielii. Radicalii liberi cresc stresul oxidativ din organism, iar acesta la rândul lui afectează colagenul. Producția de colagen începe să scadă, și din acest motiv, pielea își pierde din elasticitate și fermitate. Uleiul de goji protejează celulele de acești radicali liberi. Ba chiar mai mult, semnele de îmbătrânire pot fi și inversate prin utilizare constantă. Rezultate vizibile vei observa după câteva săptămâni de utilizare, timp în care producția de colagen este stimulată.

  1. Efect antioxidant

Uleiul de goji este recomandat atunci când ne confruntăm cu hiperpigmentarea, o condiție dată de supraproducția de melanină. Expunerea prelungită la soare, melasma, cicatricile, acneea pot rezulta în pete mai închise la culoare față de nuanța noastră. În general, acestea apar pe zonele de piele expusă cel mai mult la factorii de mediu, adică pe față, mâini și picioare. Uleiul de goji conține o cantitate importantă de vitamina C care ajută la reducerea hiperpigmentării.

  1. Vindecă și protejează bariera cutanată

Pe lângă reducerea stresului oxidativ și a hiperpigmentării, uleiul de goji este utilizat și în scop vindecător, fie că vorbim de deteriorare provocată de razele soarelui, arsuri, răni sau cicatrici. În compoziția acestuia găsim:

  • diverse tipuri de aminoacizi ce stau la baza structurii pielii noastre;

  • acizi grasi indispensabili pentru a ne bucura de o piele sănătoasă (acid oleic, acid linoleic, acid linolenic);

  • un spectru complet de antioxidanți.

Dintre aceștia din urmă beta-carotenul care un rol vital, întrucât el este responsabil de repararea și protejarea pielii.

  1. Hidratează intens

Nu în cele din urmă, atunci când ai nevoie de un plus de hidratare, câteva picături de ulei de goji vor face minuni în special pentru tenul uscat și/sau deshidratat. Substanțele responsabile de lupta cu radicalii liberi sunt cele ce cresc și eficiența altor agenți de hidratare. De aceea, aspectul de linii fine și riduri este redus, în timp ce crește elasticitatea și rezistența pielii la factorii de mediu. În plus, utilizarea uleiului de goji conferă un aspect radiant și mai sănătos tenului.

Sperăm ca acest articol să-ți fie de folos! Dacă ți-am stârnit curiozitatea în ceea ce privește efectele anti-îmbătrânire ale uleiului de goji, te invităm să arunci un ochi în magazinul nostru și să alegi uleiul potrivit pentru un plus de tinerețe și grijă față de tine.

Daniela

Fa parte din comunitatea noastra!

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

Produs adaugat in wishlist