Călătoriile lungi necesită planificare, iar pana de cauciuc sau întârzierile nu sunt singurele impedimente pentru care ar trebui să te pregătești. Senzația de rău de mișcare poate transforma o vacanță distractivă într-o experiență pe care vei prefera să o uiți.

Există o serie de remedii care te pot ajuta însă să previi această stare și, în același timp, să te bucuri de călătorie. Astăzi vorbim despre uleiuri esențiale pentru rău de mișcare și modalități prin intermediul cărora te poți bucura de efectul acestora.

Ce presupune răul de mișcare și care sunt simptomele

Răul de mișcare sau, în termeni medicali, kinetoza, se manifestă în principal prin disconfort abdominal atunci când te afli în mașină, avion, vapor sau alt mijloc de transport. Acesta se instalează din cauza neconcordanței dintre informațiile pe care urechea internă (responsabilă de controlul mișcării) și ochii le transferă creierului atunci când suntem în mișcare. Aceste impulsuri nervoase, haotice, creează confuzie la nivel cerebral și favorizează instalarea răului de mișcare.

Problema răului de mișcare poate apărea indiferent de vârstă, însă la copii este întâlnită cel mai frecvent. Pe măsură ce aceștia cresc, coordonarea acestor impulsuri nervoase devine tot mai bună și răul de mișcare dispare sau se diminuează.

Principalele simptome pe care le vei observa, dacă suferi de această problemă, sunt: stare generală de rău, greață, vărsături, dureri abdominale, dureri de cap, amețeală, transpirații, salivație excesivă. Deși există numeroase soluții medicamentoase pentru combaterea acestei probleme, recomandăm consultarea medicului specialist. Nu toate remediile reacționează la fel pentru toată lumea, iar un medicament nepotrivit poate face mai mult rău decât bine.

Combaterea răului de mișcare cu uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale sunt utilizate, în general, pentru calmarea simptomelor provocate de răul de mașină. Acestea conțin compuși extrași găsiți în plante, distilați în uleiuri puternice. Astfel, ele valorifică proprietățile puternice ale unor ierburi și condimente botanice și acționează pentru a elimina bacteriile, a relaxa mușchii, a ameliora durerea, a îmbunătăți digestia și a ameliora greața.

Deoarece au puține efecte secundare și un risc redus, uleiurile esențiale devin un remediu destul de utilizat pentru răul de mișcare și nu numai. Ele sunt folosite fie prin inhalare, cu ajutorul unui inhalator personal, fie difuzare sau aplicare pe piele, după combinarea cu un ulei purtător.

Pe saimara.ro îți punem la dispoziție o gamă variată de uleiuri esențiale pentru rău de mișcare, astfel încât să alegi în funcție de preferințele tale:

Uleiul esențial de lavandă

Reduce simptomele de greață și relaxează corpul.

Uleiul esențial de ghimbir

Ameliorează disconfortul de la nivelul stomacului.

Uleiul esențial de Cardamon

Reduce simptomele de greață și relaxează corpul.

Ameliorează disconfortul de la nivelul stomacului.

Ajută la eliminarea senzației de greață și a crampelor abdominale.

Este important să îți amintim că uleiurile esențiale nu sunt un leac miraculos, astfel că se prea poate ca beneficiile să nu apară la fel de repede în cazul tuturor. Aromaterapia funcționează pe baza mirosului și reacției noastre la acestea. Oamenii sunt complet diferiți, astfel încât ameliorarea răului de mișcare să se producă diferit în funcție de persoană.

Câteva combinații de uleiuri care combat răul de mișcare

Dacă vrei să te pregătești pentru o călătorie importantă, îți recomandăm să combini 10 picături de ulei esențial de peppermint, 5 picături de ulei esențial de lămâie, 2 picături de ulei esențial de ghimbir și 2 picături de ulei esențial de lavandă. Poți folosi rezultatul atât în difuzor, cât și în inhalatorul personal.

O altă rețetă la fel de eficientă constă în amestecarea a 7 picături de ulei esențial de cardamom cu 5 picături de ulei esențial de ghimbir și 3 picături de ulei esențial de spearmint.

Cum poți folosi uleiuri esențiale pentru rău de mișcare

Când te gândești la aromaterapie, te gândești și la „acasă”, nu-i așa? Acolo îți creezi propriul colț de relaxare, acolo ai difuzorul pentru uleiuri sau alegi să te relaxezi într-o baie parfumată.

Cu toate acestea, există soluții pentru distribuirea uleiurilor esențiale și în alte spații decât cel de acasă. Pentru situațiile în care te poți „întâlni” cu răul de mișcare, există difuzorul cu ultrasunete pentru uleiuri esențiale cu USB, precum și difuzoare speciale pentru mașină. De asemenea, poți oricând să utilizezi un inhalator nazal personal, ușor de transportat și discret.

Daniela

Fa parte din comunitatea noastra!

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

Produs adaugat in wishlist