Când ai vorbit ultima oară cu tine însuți? Când ți-ai ascultat inima, gândurile, vocea interioară? Deseori auzim, în stânga și-n dreapta, despre meditație și despre cât de importantă este aceasta pentru menținerea unei legături indestructibile noi înșine. Pentru asta avem însă nevoie de un mediu favorabil, în care să ne conectăm cu eul nostru interior. Uleiurile esențiale pentru meditație chiar asta fac – creează un ambient plăcut și relaxant.

Fiecare dintre noi are probleme, griji, sarcini de îndeplinit și visuri pentru care să lupte. Pe lângă acestea, se adaugă și influența oamenilor din viața noastră. Dacă într-o primă fază doar părinții ne controlează traseul (iar nouă ne pare chiar bine când asta se întâmplă), înaintarea în vârstă oferă această „putere” tot mai multor oameni: profesori, colegi, șefi, familie. Chiar și societatea ajunge să ne controleze acțiunile și gândurile, atunci când o privim ca pe o „ființă” semi-obscură care ne analizează și judecă fiecare mișcare.

Într-o astfel de lume agitată, în care alergăm la propriu și la figurat, în care încercăm de fiecare dată să-i mulțumim pe cei din jurul nostru, ne pierdem pe noi înșine. Acest tumult ne provoacă să acționăm cum trebuie, din impuls, iar situația în sine este extrem de copleșitoare și stresantă.

Meditația are rolul de a ne conecta cu noi înșine și de a ne pune față-n față cu oamenii care am devenit. Cine suntem cu adevărat? Cât de reale sunt proiecțiile pe care mama, învățătoarea, șeful sau societatea le-au făcut asupra noastră? Ce ne dorim în adâncul sufletului nostru și cât suntem dispuși să oferim pentru a obține acel ceva?

Prin meditație, putem obține răspunsul la toate aceste întrebări. Iar pentru a încuraja apariția acestei stări de bine cu propria persoană, uleiurile esențiale pentru meditație sunt o alegere inspirată.

Meditația și aromaterapia fac minte bună împreună

Asemenea aromaterapiei, tehnica meditației se practică de secole întregi. Oamenii au descoperit că această metodă este ideală pentru a reduce stresul, a normaliza tensiunea arterială, pentru a așeza gândurile în ordine și pentru a găsi un echilibru între corp și minte.

După cum prea bine știi, un corp sănătos are nevoie de o minte pe măsură. Meditația combinată cu aromaterapia îți oferă cadrul perfect în care „magia” să se întâmple.

Te întrebi care magie?Uleiurile esentiale pentru meditatie

Ei bine, cea în care eul tău interior țopăie de bucurie că în sfârșit îi acorzi câteva minute. Prin simplul fapt că stai de vorbă cu sinele tău, elimini emoțiile toxice și găsești echilibrul după care tânjești.

Legătura dintre uleiurile esențiale și meditație a fost atent studiată de-a lungul timpului. Spre exemplu, un studiu realizat în Peru a indicat faptul că meditația poate reduce stresul și anxietatea în proporție de 50%. Un alt studiu, desfășurat în 2011 în Taiwan, arată că oamenii care fac meditație pe bază de aromaterapie pentru cel puțin 10 minute pe săptămână resimt o stare de armonie pe termen lung.

Aceste efecte se datorează modului în care acționează uleiurile esențiale asupra creierului uman, prin intermediul mirosului (am detaliat într-un articol anterior acest subiect). În ceea ce privește uleiurile esențiale pentru meditație, acestea trimit semnale spre:

  • lobul frontal, responsabil de concentrare;

  • lobul temporal, responsabil de memorie;

  • lobul limbic, responsabil de controlarea emoțiilor.

Câteva dintre uleiurile esențiale potrivite pentru meditație

Meditația nu trebuie confundată cu o stare de beatitudine, de absență sau de renegare a propriilor emoții. Din contra, aceasta presupune acceptarea gândurilor pe care le simțim, indiferent de natura lor. Ideea este să ne reîntoarcem la esența noastră pentru a găsi în interiorul nostru soluțiile potrivite la problemele cu care ne confruntăm.

Uleiurile esențiale pentru meditație te vor ajuta să ai mintea senină, să elimini gândurile negative și să te concentrezi asupra „călătoriei” către sine. De asemenea, acestea favorizează activitatea mentală ordonată. Dacă te întrebi ce uleiuri funcționează cel mai bine în această situație, recomandările noastre sunt:

Când vine vorba de meditație și rugăciune, cu siguranță cel mai popular tip este uleiul esențial de tămâie Acesta se folosește încă de pe vremea Egiptului Antic, deoarece are un potențial extraordinar în a susține sănătatea psihică și emoțională. Mai mult decât atât, se spune că ar fi fost preferatul lui Pitagora și că îl folosea pentru a se conecta cu sinele spiritual.

Mirosul său rășinos, lemnos și ușor picant te îndeamnă la introspecție. Datorită proprietăților sale, acesta îți oferă o stare liniștitoare și îți limpezește mintea. Totodată, acesta te ajută să atingi un grad mare de concentrare, căci elimină toate gândurile inutile care te neliniștesc.

Mai puțin cunoscut decât cel de mai sus, uleiul esențial de Copaiba provine din rășina arborelui cu același nume, de origine din America de Sud. Rolul acestei rășini s-a dovedit extrem de benefic în plan emoțional și energetic.

Uleiul esențial de copaiba este un aliat de încredere în meditație, deoarece scade tensiunea arterială. În felul acesta, se elimină anxietatea și se instalează o stare de liniște și de echilibru. Totodată, acest ulei are influențe protectoare, purificatoare și de refacerea a legăturii cu tine însuți.

Cedru Atlantica este un arbore ce se găsește în munții Atlas din Algeria și Maroc. Uleiul esențial extras din acesta este întâlnit deseori în aromaterapie, tocmai pentru că are beneficii asupra sănătății noastre mentale. Mirosul acestui ulei esențial transmite impulsuri nervoase unei regiuni cerebrale implicate în controlul emoțiilor.

Datorită proprietăților sale calmante și echilibrate, uleiul esențial de Cedru Atlantica are efectul de a ne reuni cu noi înșine și de a face pace cu tot ceea ce suntem. Încrederea pe care o poți obține în urma meditației, favorizează crearea unor relații sănătoase și armonioase cu cei din jurul tău.

Datorită productivității sale, uleiul din lavandin se realizează mai ușor și are un preț mult mai accesibil. Totodată, are un miros mult mai subtil și confortabil față de lavanda clasică, fapt pentru care îl regăsim deseori în produsele de curățenie ecologice, deodorante, odorizante de cameră sau de mașină.

Uleiul esențial din lavandin are efecte analgezice și gastroprotective, pe care le poți obține în urma inhalării. În vreme ce celelalte două tipuri de ulei esențial de mai sus au și rolul de a ameliora insomniile, acesta nu are efecte sedative.

Uleiul esențial de palmarosa provine dintr-o plantă asemănătoare ierbii și are un miros asemănător trandafirului, ce calmează agitația, tensiunea și epuizarea. Acesta este utilizat în aromaterapie și în meditație deoarece luptă împotriva oboselii, anxietății, furiei, nervozității și are un efect benefic asupra minții. Totodată, are superputerea de a ne elimina stările de tristețe și nostalgie și de a ne reîmprospăta spiritual.

Uleiul esențial de palmarosa poate fi asociat cu ulei esențial de cuișoare sau cu cel de coriandru. Mirosul puternic îți va oferi o stare de confort și acceptare de sine.

Tot în categoria uleiurilor esențiale pentru meditație am putea include și uleiuri esențiale despre care ți-am mai vorbit până acum, precum: uleiul esențial de lavandă, bergamota sau Ylang Ylang. Important este să alegi în funcție de plăcerile tale în materie de mirosuri.

În meditație, cel mai comun mod de utilizare al uleiurilor constă în difuzarea acestora, fie că ne referim la difuzoare pe bază de abur, pe bază de căldură generată de lumânări sau electrice. De asemenea, îți recomandăm să combini aceste uleiuri și cu un ulei purtător.

Daniela

Ulei de Cedru Virginiana, 10ml - Saimara Ulei de Cedru Virginiana, 10ml - Saimara 2
Ultimele produse in stoc
Uleiuri Esentiale

Ulei de Cedru Virginiana, 10ml - Saimara

Fa parte din comunitatea noastra!

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

Produs adaugat in wishlist